به گزارش ایبِنا از رویترز، نفت خام برنت در سال جاری میلادی ۶۰ درصد افت قیمت داشته و ماه گذشته نیز تحت فشار کاهش تقاضا ناشی از پاندمی کرونا و همچنین سرازیر شدن نفت به بازار از سوی اوپک و سایر تولیدکنندگان تا پیش از انعقاد قرارداد جدید کاهش تولیدات که از امروز فعال شد، پایینترین سطح خود را در ۲۱ سال اخیر تجربه کرد.
برنت برای تحویل ماه جولای با ۴۶ سنت یا ۱.۷ درصد کاهش هر بشکه با قیمت ۲۶.۰۲ دلار معامله شد و معاملات آتی نفت خام آمریکا وست تگزاس اینترمیدیت نیز برای تحویل در ماه ژوئن با ۲ سنت کاهش به هر بشکه ۱۸.۸۲ دلار رسید. هر دو شاخص روز گذشته افزایش قیمت شدید را تجربه کردند به طوری برنت دریای شمال ۱۲ و نفت خام آمریکا ۲۵ درصد رشد داشت.
کاهش تولیدات ۹.۷ میلیون بشکه در روز از سوی اوپک و اوپک پلاس از امروز اجرایی شده است و براساس گزارس ریستاد انرژی، انتظار می رود با این کاهش، عدم توازن مابین عرضه و تقاضا در ماه مه به نصف تقلیل پیدا کند.
«لوئیس دیکسون» تحلیلگر ریستاد در این باره گفت: در حالی که به نظر می رسید این اقدام موجب بهبود چشمگیری از ماه آوریل به بعد شود اما (باید بدانیم که) بازار نفت با سحر و جادو ترمیم نمیشود. مشکل دخایر همچنان نگران کننده است.
تحلیل گران جیسیبی نیز اعلام کردند: تقاضا برای برنت احتمالا دلسرد کننده خواهد بود حتی اگر پیش بینی های خوش بینانه تر احیای تقاضا از سوی مصرف کنندگان نهایی جامه عمل بپوشد و دلیل آن هم فشار زیادی است که در ماه گذشته یا ماه های قبل از آن به واسطه اشباع شدن موجودی انبارها ایجاد شده است.
موضوع دیگر این است که برخی از تولیدکنندگان در راستای پایبندی به تعهداتشان با مشکلاتی مواجه خواهند شد و بر این اساس، منابع وزارت نفت عراق گفته اند که این کشور برای کاهش یک چهارم تولیداتش و برآورده ساختن سهم خود در حمایت از بازار نفت، با مشکل روبرو است. عراق دومین تولیدکننده بزرگ اوپک محسوب می شود.
در سوی دیگر، براساس اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، موجودی انبارهای نفت خام این کشور در هفته گذشته به اندازه ۹ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرده و با توجه به اینکه این رقم نسبت به پیش بینی افزایش روزانه ۱۰.۶ میلیون بشکه ای تحلیل گران کمتر بود، باعث حمایت از قیمت ها شد.